Overige diensten

ICT beleid en architectuur

“Alles begint met een goed overzicht en een roadmap  (project- portfolio) met waar we als bedrijf heen willen”

Het opstellen van een goed overzicht van gewenste bedrijfsfuncties is een primaire vereisten voor het goed laten verlopen van de processen binnen een bedrijf. “Scopafijth” is een kapstok waaraan het hele bedrijf kan worden opgehangen. Verder zijn er overzichten als KANVAS om de belangrijkste processen te onderkennen en prioriteit te geven. 

Met UML kan een architectuur vast gelegd worden voor zowel de infrastructuur  als de informatie blauwdruk.

Tarief dagdeel € 440,-

Programma- en projectmanagement

Na het opstellen van het (bedrijfs)visie en uitgangspunten komt er een planmatige en uitvoerende fase. In deze fase kan avantics de rol van programmamanager of projectleider op zich nemen. Dit zal in een stuurgroep en/of meerdere projectgroepen worden vorm gegeven. Hierbij wordt de feeling met de organisatorische werkelijkheid gehouden door voldoende deelname van senior en lijnmanagement en professionals.

Tarief dagdeel: € 360,-

ZoHo

Een ander ERP systeem is ZoHo. Dit systeem bestaat uit een 30-tal  modules onder de naam ZoHo one. Daarnaast zijn er nog allerlei specialisaties zoals ZoHo CRM Plus. De licentiekosten zijn voor geregistreerd gebruikers of voor alle medewerkers van het bedrijf . Het tarief voor de geregistreerde gebruikers is hoger. Het is een afweging van het aantal in te voeren modules voor wat voor een optie dat gekozen wordt. Er is een beperkte gratis versie. 

ZoHo beschikt net als Odoo over een ontwikkelomgeving waarbij eigen modules gemaakt kunnen worden. Deze modules kunnen gebaseerd zijn op andere modules. Er is een applicatie van gemaakt zodat de gebruiker niet hoeft te programmeren. Mocht je toch heel specifieke zaken willen maken dan is er een programmeertaal die veel lijkt op PHP.  

No code & low code

Een nieuw trend zijn de no- en low code platformen als Betty Blocks, Outsystem, Mendix, WEM, APPIAN, BizAgi, Bonitasoft enz. 

Deze platformen beoogen over het algemeen om niet-programmeurs toch software te laten ontwikkelen. Men spreekt wel van “citizen developers”. Een ander reden is om een ontwikkelaar efficiënter te laten werken en/of eventueel back- en front-end te splitsen. 

Over het algemeen ben je voor het hele traject afhankelijk van het gekozen platform en van dezelfde leverancier. In het geval van open source software of wanneer software leverancier met partners werkt zal de oplossing door een ander partner afgehandeld worden.

Avantics kan u helpen bij het maken de juiste keuze platform. 

ERPNext

Een ander open source ERP systeem is ERPNext. Tot voor kort was een abonnement voor support gratis maar dat is nu veranderd. Er is een betaalde versie en een onbetaalde versie. Het verschil zit hem in de services, kleine functionaliteit en interface met services als dropbox, paypal en zo. ERPNext is opgebouwd uit formulieren en kan eenvoudig aangepast worden. 

De gebruikersinterface is gemakkelijk in te delen en ziet er anders uit als Odoo. De organisatie “Odoo SA” is verder in haar ontwikkeling als bedrijf en zorgt voor meer continuïteit. Beide hebben een goede community achter zich staan.